Home sweet home

Det bästa med att vara sjuk plus att det är så fruktansvärd snöstorm ute, är att jag får väldigt mycket gjort. Har skrivit klart kompletteringen på didaktikexaminationen och skickat in den till min examinator. Nu hoppas vi på det bästa! Jag har sökt två till sommarjobb (börjar bli dags att oroa sig för det nu), dessutom har jag fått bort diskberget.

Nu sitter jag och planerar inför en ny renovering av hallen. I nuläget är den verkligen världens tråkigaste. Vi har bestämt oss för att slå bort väggen och ta bort det lilla extra datarummet vi har precis till vänster när man kommer in. I nuläget får man precis plats med ett databord och en stol, men det är jääävligt tight. Slår vi bort väggen blir det mycket mer utrymme, och hallen kommer upplevas som myyyycket större. Fram till där datarummet gränsar mot badrummet ska vi lägga svart klinkers med vit fog. Vi ska måla bort den gråa trista färgen som ser ut som spackel, och göra det kritvitt, och längst bort i hallen ska vi sätta en lila fondtapet med mönster på. Vitt, lila och svar. Är det inte en grym kombination? Tror hallen kommer lyftas så otroligt mycket.

Utöver renovering av hall måste vi fixa nya dörrar till badrum, sovrum och klädkammare. Dörrarna nu är så grymt gråa och fula.

Vi ska lämna in våra köksluckor och få dem ommålade. Tanken är väl att dom ska vara vita, men åren har gjort dom GULA. Vi älskar kritvitt. Det är lite temat i vår lägenhet, kritvitt och sen en stark fondtapet. Sen ska vi även byta ut bänkskivan från stål till mörk massiv ek. Återigen, kritvitt till något mörkt.

SIST, men inte minst har vi vårt badrum. Det är lägenhetens bajskorv. Blå plastmatta till en vit, med blåprickig plastmatta till väggar. Där ska vi sänka taket och sätta in spotts, och framförallt KAKLA!
Funderar på ljusgrått golv. Vita väggar med typ 5 röda eller blåa stripes. Sen såklart en fin liten duschkabin.

SEN är vi nöjda. Haha. Vi har ju kommit långt sen vi flyttade in. Det var världens vrak när vi kom hit, men vardagsrum, matplats och sovrum är rena drömmen nu. Det är inte alls dyrt när man gör allting själv. Sparar man kvitton får man dessutom tillbaka det på Reavinstskatten när man säljer sen. Hur bra är inte det? Såg att det är en visning i ett hus bort på en exakt likadan lägenhet som vår, som är lagom renoverad. UTGÅNGSPRISET var 705.000 kr. Sen är det budgivning på det. Redan 100.000 över vad vi köpte vår för. Vi har ökat värdet REJÄLT!

MEN, att renovera är samtidigt ett helvete. Men SÅ värt det när det är klart!

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0