Tönteri töntera

Jag älskar ICA reklamerna, på alla sätt och vis. Dom är underhållande, de har ett bra budskap och speglar verkligheten på ett jätte bra sätt.

Reklam nr ett speglar vår bild av människor med downs syndrom jätte bra. Så fort de får syn på "praktikanten" så blir de chockade. Kan en kille med downs syndrom verkligen arbeta i butik? Och det svarar Jerry på jätte bra. "har ni aldrig sett en praktikant förut?".

Reklam nr 2 är mycket mer smutskastande mot Ulf. Det är ju han som framstår som idioten. Ska vi då börja reagera för att det är en typisk bild vi har av svenska killar, blonda och dumma? Killar som kanske inte vet var gränsen går?

Reklam nr 3 är ju jerry den som "lurar" Ulf. Det visar på att han är jävligt smart! Roligaste av dom alla.

Grejen är det att de här reklamerna ger personer med downs syndrom en mycket rättvisare bild. Att man inte behöver prata med bebisspråk, eller bokstavera orden tydligt, utan de förstå när man pratar med dem i vanlig samtalston. De är inte dumma.

Samma sak med reklam nr 3, Jerry visar att han är listig, inte dum i huvudet. ICA reklamerna är fina, de har jätte bra budskap.

Men vi kanske istället ska reagera på att Ulf smutskastas i de här reklamerna. Och varför ska han just vara ung och blond?

Tror det är tråkiga människor som inte vet hur man på ett modernt sätt handskas med synsättet på handikappade. Ska vi utesluta dem från media? Alla reklamer? De syns ju aldrig till!
Jag tror säkert dem skrattar åt alla tidigare reklamer med ulf som gör bort sig. Diskriminering?

Jävla kossa! Åk till USA du. Ingen saknar dig. Inte ens din "bästa" vän som du blir sur på för hon hade en åsikt. Vänner gör inte så.
Det där var tillägnat Jenny, men hon lär ju aldrig få veta att det vore skönt för Sverige att bli av med henne, för hon läser ju inte min blogg! :)


Kommentarer
Postat av: Latex

Jag kunde inte sagt det bättre själv, ICA reklamerna är inte kränkande. De är hur roliga som helst med ett bra budskap!

2009-10-22 @ 18:58:29
Postat av: Syster!

Hur sköna som helst! Man märker ju vilka människor som är emot reklamen . . (du vet vad jag menar)

2009-10-22 @ 19:11:55
URL: http://mellemimoo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0